PC:
Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac:
Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Strikk for livet

Haydom Lutheran Hospital ligger på omkring 1800 m.o.h nord i Tanzania. Det ble etablert i 1955 og var opprinnelig et norsk misjonssykehus. I 1963 ble sykehuset overført til den evangeligske Lutherske kirken i Tanzania. Selv om det er den evangeligske Lutherske kirken i Tanzania som eier sykehuset, er direktøren, og flere av medlemmene i styret norske.

Sykehuset hadde i 2011 429 senger fordelt på flere forskjellige avdelinger. Samme år ble det født 5461 barn på sykehuset, til sammenligning med 6849 barn på Ullevaal sykehus. På grunn av beliggenheten på 1700 m.o.h, kan temperaturen krype ned mot 10 grader på natta. Temperaturreguleringen er mangelfull hos spedbarn, og da spesielt premature, og det finnes ikke kuvøser på sykehuset. Behovet for varmt tøy til disse små er derfor stort.

I 2009 ble det åpnet en egen «child care unit» på Haydom Lutheran Hospital. Her gis mat, omsorg og klær til barn som har mistet mor i barsel eller som av andre grunner ikke har tilfredsstillende omsorgssituasjon. Også barna på dette barnehjemmet trenger varme klær til kalde kvelder og netter. Barn i boblejakke og topplue er ikke et uvanlig syn.

Mer enn 50% av den økonomiske støtten til sykehuset, kommer fra den  norske ambassaden, resten dekkes av den Tanzanianske regjeringen, private donorer, Stiftelsen Haydoms Venner (En norsk stiftelse), en støtteorganisasjon i Tyskland og gebyr fra de pasientene som har råd til det.

Har du lyst til å bidra med strikking, eller har garnrester du vil gi til prosjektet er det bare å ta kontakt! NB! Dersom du vil gi oss garn, eller bruke egne garnrester er det viktig at det er 100% myk og kløfri babyull som brukes. Plaggene ligger direkte på sart hud. Vi sørger for å samle inn og sende klærne til Strikk for livet sentralt.

 
strikkforlivettvillinger.JPG
strikkforlivet.JPG
strikkforlivet2.jpg